Őrmester Blog

Intelligens vagyonvédelem igényeseknek

Mire jó a video távfelügyelet?

2013. szeptember 16. 14:29 - ŐrmesterNyrt

Őrmester Nyrt. video távfelügyeleti szolgáltatása

A videomegfigyelő rendszer fő előnye, hogy távolról nyomon követhetőek az események a védeni kívánt területen, illetve egy bekövetkezett nem várt esemény alkalmával pedig visszanézhetőek a rögzített felvételek.

Távfelügyeleti állomásunkon diszpécsereink a nap 24 órájában fogadják és felügyelik, valamint rögzítik az objektumokban elhelyezett kamerák által közvetített képeket. Video távfelügyeleti szolgáltatásunkat elsősorban riasztórendszerrel kombinálva ajánljuk, mivel riasztás jelzés érkezése esetén kollegáink azonnal ellenőrizhetik a kamera képeken az eseményeket, egyértelműen meghatározható a riasztás kiváltó ok, ezáltal a téves riasztások gyakorisága minimalizálható.

Kültéri védelemmel kombinált kamera rendszer esetén, a védelem a védett objektum külső területére kiterjeszthető, ezáltal már a területre történő behatolás esetén az intézkedés megkezdhető, megelőzve az objektumba történő bejutást.

Léteznek olyan megoldások, melyek során a beltéri, illetve kültéri kamerák képeit a riasztó rendszer be-, illetve kikapcsolt állapota vezérli, így megoldható az ügyfelek azon igénye, hogy amikor otthon tartózkodnak a kamerák képei távolról nem elérhetők.

További előnye, hogy a helyszínre érkező járőrszolgálatot távolról tudja navigálni a diszpécser az eseményekről az élő képek alapján, valamint behatolási szándék esetén pontos információkat, személyleírást tud adni az elkövetőkről, illetve azok számáról.

A video távfelügyeleti szolgáltatás magában foglalja az ügyfelektől érkező kamera képek jeleinek távfelügyeleti központban történő rögzítését, archiválását. Ennek hatalmas előnye, hogy behatolás esetén, ha a helyszínen lévő rögzítő egységet megrongálják, vagy eltulajdonítják, a felvételek akkor is rögzítésre kerülnek egy távoli szerveren, melyek a későbbiekben hatósági intézkedésre felhasználhatók.

Mindezeken felül, az interneten keresztül történő kamerák távoli elérése lehetőséget biztosít az ügyfelek számára, hogy bármikor bárhonnan betekinthessenek otthonukba. Manapság az okostelefonok elterjedésével lehetőség nyílott arra, hogy különböző applikációk segítségével a telefonunkon is láthatjuk az otthonunkban elhelyezett kamerák képeit, illetve bizonyos típusú kamerák esetében akár távolról is vezérelhetjük a kameráinkat annak megfelelően, hogy milyen területet szeretnénk megfigyelni. A mai digitális rögzítő berendezések rendelkeznek riasztási kimenetekkel, mely megfelelő eszközök segítségével akár e-mail, vagy SMS értesítést küld számunkra mozgás detektálás esetén.

A videorendszer távfelügyeletre való rákötésének feltétele, hogy a rögzítő alkalmas legyen IP alapú kommunikációra így interneten keresztül rácsatlakozhatunk a videomegfigyelő rendszerre. Továbbiakban megfelelő sávszélességű, lehetőség szerint fix IP címes internet kapcsolat álljon rendelkezésre a távfelügyelt objektumban. Fix IP cím hiányában DDNS szolgáltatással is megoldható a távoli elérés.

Közzétéve: 2013.09.16.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ormester.blog.hu/api/trackback/id/tr797898894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása