Őrmester Blog

Intelligens vagyonvédelem igényeseknek

Belső továbbképzés

0001. december 05. 01:00 - ŐrmesterNyrt

Május 21-én újfajta képzésen vettek részt cégünk dolgozói.

Kicsi, de lelkes csapatunknak elsőként Fehér László tartott bemutatót a social media, azon belül elsősorban a Facebook kezeléséről, annak céges hasznáról és használhatóságáról.
Megtudtuk többek közt – bár ezt eddig is észrevehette, akinek van szeme az újdonságokra –, hogy Társaságunk nagy hangsúlyt fektet közösségi oldalának folyamatos fejlesztésére, egyre jobban felzárkózunk külcsínben és tartalomban is a legnagyobbakhoz.


Kollégáink dolgoznak az üzenőfalunk „rendbe tevésén” - azaz, hogy arra használjuk, amire való: a céggel kapcsolatos bejegyzésekre, posztokra.
Ma még az emberek nincsenek tisztában a közösségi oldalak kialakulóban lévő protokolljával: sok álláskereső tévesen az üzenőfalon jelentkezik – erre a továbbiakban itt nem lesz lehetőségük.

Az Őrmester Vagyonvédelem oldalába betagozódnak a leányvállalatok oldalai, és minden országban – városban a saját nyelvükön látják majd az információkat – elsősorban azokat, amelyek az adott régióra vonatkoznak.

Második előadónk Juhász Zsolt a Synaptel-rendszert mutatta be.
Látványos, érdekes előadása is a fejlődés szükségességéről és lehetőségeiről szólt.

Kincs István elnök úr a blogjában többször írt arról, hogy aki nem képes az egyre modernebb technikai eszközök használatát elsajátítani, az lemarad. Ez céges szempontból még inkább igaz.
Kis idő múlva csak emlék lesz a kézzel írt „papíralapú” jelentés, eseménynapló,teljesítésigazolás stb.


A Synaptel rendszer egy olyan számítógépes böngészővel és Android alapú eszközök segítségével használható program, melynek segítségével figyelemmel követhető a kiosztott feladatok teljesítésének minden aspektusa a nyugtázástól a végrehajtáson át a jelentésig, illetve ellenőrzéséig.
A vezetőség sőt, akár a megbízók számára gyors, pontos ellenőrzési- és ha szükséges, beavatkozási lehetőséget nyújt.
A rendszer folyamatosan frissíti az adatokat, szinkronizál, így a feladat kiadója és a végrehajtója között állandó percrekész kapcsolat van.

Ha például egy területvezető kiszignál egy feladatot, azonnal visszajelzést kap, az egész munkavégzés alatt folyamatosan képben van, látja, hogy a végrehajtás éppen hol tart.
De az okos eszközökkel azonnal továbbítható geopozicionált, vízjeles fotó, vagy akár hangjegyzet is.
Kollégáinknak nem kell magyarázni, hogy ebben a szakmában ez milyen mértékben segítheti a minőségi szolgáltatás nyújtását.

Mivel tablet, illetve okos telefon szükséges a használathoz, egyelőre néhány helyen folyik a tesztelés, és a kollégák megismertetése, felkészítése – mi a képzésen a gyakorlatban kipróbálhattuk – nagyon látványos és meggyőző volt-többek között Repelik Józsi a tanu rá...
Célunk, hogy mielőbb az összes szolgálati helyen lecseréljük az "aktatologatást" erre a sokat tudó rendszerre.

Harmadik előadónk, Georg Spöttle az elsősegélynyújtásról tartott elméleti-gyakorlati bemutatót.
Ennek fontosságát sem kell ecsetelnem: nyilvánvaló, hogy mivel a kollégák gyakran rendezvényeken, eseményeken sok ember között teljesítik szolgálatukat, az elsősegélynyújtás elsajátítása számukra szó szerint életmentő lehet.
Megtudtuk, mi a különbség a kapilláris- vénás- aortás vérzések között, melyiket miképp kell ellátni.

Szó esett – sőt, láthattuk is - a torkon akadt falat esetén alkalmazandó Heimlich-féle műfogás helyes alkalmazásától kezdve az elzárt légutak ellenőrzésén és megtisztításán át az újraélesztésig a különböző tennivalókról, és azok helyes sorrendjéről sérülés, sokk, -és különböző betegségek esetén.
Juhász Zsolt kollégánk „önként és dalolva” vállalta a sérült szerepét, de azért megkönnyebbült, hogy a lélegeztetést, és a szívmasszázst csak jelzésszerűen kellett átélnie.
A délelőtt végén a képzést egy közösen elfogyasztott, finom ebéddel koronáztuk meg a Szőnyi Étteremben.

Akik most szolgálat, egyéb elfoglaltság miatt lemaradtak erről az érdekes szakmai napról, ne keseredjenek el, lesz folytatás... és az információkat – ígérjük – tovább adjuk az érdeklődőknek!

Pilipecz Mária

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ormester.blog.hu/api/trackback/id/tr127898876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása