Őrmester Blog

Intelligens vagyonvédelem igényeseknek

Rendezvények, koncertek, fesztiválok

2016. július 21. 10:11 - ŐrmesterNyrt

A felhőtlen szórakozás, s amit ezért tehetünk....

rendezveny_m.jpgItt a nyár, buli buli hátán. Egyikből a másikba. Persze csak ha minden jól megy. Hiszen gyorsan félbeszakad a fesztiváli hangulat, s ugrik a heti jegy, ha időnk nagy részét a baleseti ügyeleten, a detoxban vagy az őrsön töltjük.

Várjuk gyakran hetekig, hónapokig kedvenceink fellépését, vagy éppen a szabadságolás aktív részét. Mit is tehetünk annak érdekében, hogy ez zavartalanul teljen? Ugyan én mit is tehetnék, hiszen sem orvos sem secus nem vagyok? Gyakran hangzik el ez a mondat. S a másik is, lesz ott mindenféle szaki, aki majd megoldja ha baj van...

Tovább
komment

Ahol füst van, ott tűz is van!

2016. július 04. 16:29 - ŐrmesterNyrt

img_2.jpgBüszkék vagyunk vagyonőr kollégánkra, aki lélekjelenlétét megőrizve vélhetően egy jelentősebb tűzkárt fékezett meg. Íme, a rövid történet:


2016. 06. 23-án valamivel 15 óra előtt a teherportás őrök arra lettek figyelmesek, hogy az emeleti ruhatár ablakából sűrű füst száll a magasba.
Zsolt és Sándor felrohantak az emeletre, hogy meggyőződjenek az eseményekről.
Sajnos a tűz valós volt.

Tovább
komment

Tanulságok és megspórolt veszteségek!

2016. június 17. 12:14 - ŐrmesterNyrt

shutterstock_102697076.jpgGyakran hallunk olyan véleményeket a vagyonvédelmi cégekkel kapcsolatban, hogy az őrszolgálat tevékenysége majdhogynem felesleges, egy „szükséges rossz”, ám ez a nézőpont nem feltétlenül tükrözi a valóságot.

Képzeljük el, hogy egy jól menő vállalkozás vezetői vagyunk, ahol az objektum területén a technikai megoldások mellett őrök biztosítják a rendet.

A dolgozók ki-, és beléptetését a biztonsági csapat egyik tagja végzi, míg a másik kolléga csekkoló rendszert használva járőrözik a terepen.

Rutin feladatok! - gondolhatnánk, kényelmesen hátradőlve vezetői bőrfotelünkbe, és joggal tehetnénk fel magunknak a kérdést, hogy miért fizessünk ezért, ha ezeket a feladatokat a saját dolgozói állományunkból kijelölt 2-3 személy is el tudná látni? Ám a veszély nem feltétlenül onnan érkezik, ahonnan azt várnánk, - vagy ha úgy tetszik a kép ennél azért sokkal árnyaltabb!  Íme egy konkrét példa:

Tovább
komment

Vagyonvédelem a kereskedelemben

2016. június 10. 09:35 - ŐrmesterNyrt

1.jpgA kereskedelmi egységek védelme − akár egy kis boltról, akár egy nagyobb hipermarketről beszélünk − rendkívül összetett, és gyakran nehéz feladat. Eltérő méretük és típusaik miatt változatos kihívásokat tartogatnak a biztonsági szolgálatoknak.

A megfelelő vagyonvédelmi rendszer kialakításához fontos, hogy a megbízó és a rendszert kialakító szakember között jó összhang legyen, egymással minden információt megosszanak. Sajnos jellemző (főleg kiskereskedésekben), hogy félve az esetleges magas díjszabástól, elhallgatnak bizonyos negatív információkat, például, hogy az valamilyen bűnözői csoport célpontja. A szerződéskötést megelőzően fontos tanulmányozni a környezetet, informálódni a helyi veszteség / bűnelkövetési formákról, de még egy a közelben lévő szórakozóhely is jelenthet kockázatot.

Tovább
komment

Miért éppen intelligens kamerarendszer ?

2016. június 03. 09:59 - ŐrmesterNyrt

img.jpgAz intelligens kamerarendszerek az utóbbi években ugrásszerű fejlődésnek indultak.

Képzeljük el, hogy a tömegrendezvényeken alig látunk néhány biztonsági őrt, vagy a plázákban is csak 1-2 vagyonőr sétál és mégis a háttérből mindent látnak, jelzéseket küldenek és proaktívak…
Lehetséges!

Tovább
komment

„A rút kiskacsa”, avagy a biztonsági rácsokkal kapcsolatos tévhitek

2015. május 06. 15:25 - ŐrmesterNyrt

A vagyonvédelem egyik fő ágazata a mechanikai védelem. Laikusok számára ez a kifejezés nem sok mindent jelent, vagy ha igen, akkor is rendszerint csupán a zárszerkezetekkel azonosítják. A betörésvédelem azonban nem egy elemből, hanem egy oltalmi láncból áll.

A mai társadalom igen előnyös helyzetbe kerülne, ha a felhasználók tisztában lennének néhány alapfogalommal, ami sajnos nem elmondható az alkalmazók körében.

Tovább
komment

Követeléskezelés hatékonyan és jogszerű módszerekkel

2015. április 08. 15:04 - ŐrmesterNyrt

A rendszerváltást követően gomba módra szaporodtak a vállalkozások, többnyire kellő alaptőke és megfelelő vállalkozási tapasztalat hiányában. Ennek szinte egyenes következményeként sok cég csúszott bele fizetési, likviditási nehézségekbe.
Olyan vállalkozások is felbukkantak, melyek a különböző szolgáltatások ellenértékét szándékosan nem fizették! Mások arra specializálódtak, hogy különböző megrendeléseket eszközöltek, amit kezdetben kifizettek, majd ezt követően nagyobb tételeket rendeltek meg, de a kifizetés nem valósult meg.

Tovább
komment

A Személyvédelem nehézségei

2015. március 12. 10:43 - ŐrmesterNyrt

Talán minden vagyonvédelmi szakember egyetért abban, hogy a személyvédelem jelenti a vagyonvédelem összes ágazata közül a legnagyobb kihívást, hiszen nincs az a mennyiségű pénz, vagy bármi más érték, ami többet érne az emberi életnél.

Ennek ellenére a köznapi szóhasználatban a testőr szót gyakran hallhatjuk a verőember szintjére ledegradálva.

Tovább
komment
Címkék: Testőr

Üzletszerzés, avagy a jó prezentáció

2014. szeptember 04. 10:54 - ŐrmesterNyrt

Mint arról már beszéltünk, amikor cégünk és egy potenciális ügyfél első alkalommal találkozik, rendkívül fontos a benyomáskeltés és a megfelelően megválasztott, hiteles kommunikáció.

Amennyiben ezen a találkozáson valamely termékünk eladását célzó prezentációt is tartunk, célszerű, ha a menedzser átgondolja, mi kell egy sikeres előadáshoz?

Tovább
komment
süti beállítások módosítása