Őrmester Blog

Intelligens vagyonvédelem igényeseknek

Izraeli útinapló

2013. augusztus 16. 13:40 - ŐrmesterNyrt

 

Irány Izrael 0. nap: Indulás

Testőrcsapatunk tagjai pár napos látogatást tesznek az Őrmester Nyrt. izraeli partnerénél, az M.E. Roy Security and Training Academy-nél, hogy tapasztalatot cseréljenek a kinti kollégákkal valamint megbeszéljék a jövőbeni együttműködés paramétereit.

A kintieknek Egri Bikavérrel, kalocsai paprikával és céges pólóval kedveskedtünk.

Jó utat fiúk!


Izraeli tapasztalatcsere 1. nap:

Elindultunk Izraelbe, a mindenki számára kissé titokzatos országba, ahol mindhárom nagy vallás, a judaizmus, a kereszténység és az iszlám találkozik. Egy fiatal, 1948-ban alapult állam, amely rövid története alatt számos háborúban kellett megvédje magát a külső agressziótól. Az izraeli hadseregről és titkosszolgálatáról, a Moszadról legendák keringenek és számos filmnek, regénynek szolgáltattak témát. Így nem is csoda, hogy a testőrök és biztonsági emberek képzése itt a legmagasabb szinten áll. >>> <<<


Izraelben jártunk 2. nap: Lövészet a legjobbakkal

Ránk virradt a második nap is az észak-izraeli Dallya kibucban, ahová előző este hoztak vendéglátóink. Gyors reggeli után, reggel nyolckor már a közeli lőtéren voltunk. Azt hittük korán van, ám itt már szorgos munka folyt. Az Izraelt a Ciszjordániától leválasztó biztonsági kerítés mentén dolgozó fegyveres őrök kiképzése folyt éppen.
A lőtéren egy berendezett, életszerű szituáció volt. >>> <<<


Izraeli utunk 3. nap: A közelharc napja

Aki foglalkozik személyvédelemmel, vagy küzdősportokkal az legalább is hírből ismeri a „Kraw Magát” az izraeliek önvédelmi, illetve küzdősportját. A név szabad fordításban „közel harcot” jelent. Az M.E. Roy-nál gyakorlatozók az alapoktól kezdik tanulni ezt az önvédelmi sportot. Akár csak a lövészetnél, itt is napról napra nehezítik a feladatokat. Először csak egy lökdösődő támadóval kell megbirkózni, majd rőszakos bottal, sőt késsel támadó ellenféllel. >>> <<<


Újra itthon

Kollégáink épségben hazaértek izraeli útjukról. Rengeteg élménnyel és tudással lettek gazdagabbak.
Köszönjük az M.E. roy munkatársainak a vendéglátást, reméljük, hogy amikor ők látogatnak el hozzánk, mi is tudunk nekik majd újdonságot mutatni.

 

 


 

Közzétéve: 2013.08.16.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ormester.blog.hu/api/trackback/id/tr987898890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása