Őrmester Blog

Intelligens vagyonvédelem igényeseknek

Fitt védelem

2013. március 14. 16:19 - ŐrmesterNyrt

Távfelügyelet, kamerák, okostelefon, riasztórendszerek… Ezek mind hasznos és elengedhetetlen részei a biztonsági cégek munkájának, ám egy dolgot nem pótol a technika, ez pedig a jól képzett vagyonőr. Itt nem csak a szakmai tudásról és az informatikai alapismeretekről beszélünk, hanem a fizikai felkészültségről is. A pocakos bácsi, mint biztonsági őr már csak emlék a múltból, legalábbis a modern, intelligens szolgáltatást nyújtó vagyonvédelmi cégeknél. A vagyonőri munka igazából csak annyiban különbözik a rendőrség vagy a hadsereg bizonyos feladataitól, hogy a privát szférában történik.

Egy támadást, egy illetéktelen behatolást ugyanolyan professzionálisan kell kivédeni és kezelni, mint ezt a rendvédelmi szervek teszik. Ezért nekünk, a magánszektorban dolgozó biztonsági szakembereknek is ugyanolyan fittnek kell lennünk. A betörők és más bűnelkövetők igen jó fizikummal és kriminális energiával rendelkeznek.

A híradásokból kitűnik, hogy nem haboznak súlyos vagy akár halálos sérüléseket is okozni, hogy hozzájussanak az olykor csak alig néhány ezer forintos zsákmányhoz. Ha ez így van, akkor milyen energikusan lépnek fel ellenünk, ha milliós értékekről van szó? Ezért elengedhetetlen a jó fizikum, nemcsak hivatásunk ellátása miatt, hanem saját védelmünk érdekében is. Már heti háromszori edzéssel rengeteget tehetünk egészségünk és erőnlétünk érdekében. Ez lehet egy könnyű futóedzés (legalább 2000 méter ajánlott) a végén fekvőtámaszokkal és felülésekkel kombinálva. A kardió edzést érdemes ötvözni „erőnléti edzésekkel” így mindkét tréning hatékonysága fokozható. A kardiózás növeli az izmok oxigénfelvételét, ruganyosságát, a súlyzózás pedig erőállapotunkat javítja. Főleg most tavasszal már nem lehet kifogás a szabadtéri sportok, mint a futás vagy a kerékpározás ellen. Küzdősportokkal legalább alapfokon érdemes megismerkedni. Itt a jiu-jitsut ajánlom, mivel egyszerű, hatásos és nagy fájdalommal járó fogásokat oktat.

Nálunk, az Őrmester Nyrt.-nél is igyekszünk a jövőben nagy hangsúlyt fektetni munkatársaink rendszeres testmozgására. Ennek előremozdítása céljából idén tavasszal egy fizikai kardió- és egészségügyi állapotfelmérés keretében igyekszünk majd elmagyarázni, megértetni és legfőképpen megszerettetni a különböző sportolási lehetőségeket. Személyre szabottan megbeszéljük kollégáinkkal, hogy milyen módon és milyen formában kell - a felmért fizikai állapot eredményének ismeretében - felkészíteni magukat, hogyan kell fokozni a terhelést anélkül, hogy ez bennük károkat okozna.

Tanácsot adunk a heti edzésszám és edzésterv kialakításában, közösen meghatározzuk, hogy felkészülési ciklusonként milyen eredményeket kell elérni mind a kardió, mind a fizikai gyakorlatok teljesítése során.

A túlsúly, a tehetetlenség vagy a rossz fizikai állapot a saját ellenségünk, mivel az valamilyen formában megbosszulja magát. Cégünk profiljából adódóan különösen fontos, hogy mentálisan és fizikálisan felkészített vagyonőrök lássák el a szolgálatot Megbízóinknál, ez pedig csak folyamatos felkészítés és edzés mellett valósítható meg.

Ezt semmiképpen ne várjuk meg, javítsunk önmagunkon és hivatásbeli alkalmasságunkon, hiszen mint tudjuk igaz a régi mondás, miszerint "ép testben ép lélek"!

Georg Spöttle

Közzétéve: 2013-03-14

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ormester.blog.hu/api/trackback/id/tr797898860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása