Őrmester Blog

Intelligens vagyonvédelem igényeseknek

Tanulságok és megspórolt veszteségek!

2016. június 17. 12:14 - ŐrmesterNyrt

shutterstock_102697076.jpgGyakran hallunk olyan véleményeket a vagyonvédelmi cégekkel kapcsolatban, hogy az őrszolgálat tevékenysége majdhogynem felesleges, egy „szükséges rossz”, ám ez a nézőpont nem feltétlenül tükrözi a valóságot.

Képzeljük el, hogy egy jól menő vállalkozás vezetői vagyunk, ahol az objektum területén a technikai megoldások mellett őrök biztosítják a rendet.

A dolgozók ki-, és beléptetését a biztonsági csapat egyik tagja végzi, míg a másik kolléga csekkoló rendszert használva járőrözik a terepen.

Rutin feladatok! - gondolhatnánk, kényelmesen hátradőlve vezetői bőrfotelünkbe, és joggal tehetnénk fel magunknak a kérdést, hogy miért fizessünk ezért, ha ezeket a feladatokat a saját dolgozói állományunkból kijelölt 2-3 személy is el tudná látni? Ám a veszély nem feltétlenül onnan érkezik, ahonnan azt várnánk, - vagy ha úgy tetszik a kép ennél azért sokkal árnyaltabb!  Íme egy konkrét példa:

Tovább
komment

Vagyonvédelem a kereskedelemben

2016. június 10. 09:35 - ŐrmesterNyrt

1.jpgA kereskedelmi egységek védelme − akár egy kis boltról, akár egy nagyobb hipermarketről beszélünk − rendkívül összetett, és gyakran nehéz feladat. Eltérő méretük és típusaik miatt változatos kihívásokat tartogatnak a biztonsági szolgálatoknak.

A megfelelő vagyonvédelmi rendszer kialakításához fontos, hogy a megbízó és a rendszert kialakító szakember között jó összhang legyen, egymással minden információt megosszanak. Sajnos jellemző (főleg kiskereskedésekben), hogy félve az esetleges magas díjszabástól, elhallgatnak bizonyos negatív információkat, például, hogy az valamilyen bűnözői csoport célpontja. A szerződéskötést megelőzően fontos tanulmányozni a környezetet, informálódni a helyi veszteség / bűnelkövetési formákról, de még egy a közelben lévő szórakozóhely is jelenthet kockázatot.

Tovább
komment

Miért éppen intelligens kamerarendszer ?

2016. június 03. 09:59 - ŐrmesterNyrt

img.jpgAz intelligens kamerarendszerek az utóbbi években ugrásszerű fejlődésnek indultak.

Képzeljük el, hogy a tömegrendezvényeken alig látunk néhány biztonsági őrt, vagy a plázákban is csak 1-2 vagyonőr sétál és mégis a háttérből mindent látnak, jelzéseket küldenek és proaktívak…
Lehetséges!

Tovább
komment
süti beállítások módosítása