Őrmester Blog

Intelligens vagyonvédelem igényeseknek

Kommunikációs hibák

0001. december 05. 01:00 - ŐrmesterNyrt

komment

Intelligens videomegfigyelő és -elemző rendszerek

0001. december 05. 01:00 - ŐrmesterNyrt

Bevezetés

Általános probléma a CCTV rendszerekkel

A jelenlegi CCTV rendszereknek - legyenek ezek akár analóg vagy digitális jellegűek – van egy sajátos hiányosságuk, amely körülményessé teszi hatékony használatukat. Ez a tényező nem más, mint az ember, pontosabban az emberi figyelem.

A figyelem az erőfeszítés és a tudatos ráirányultság alapján kétféle lehet:

- Automatikus figyelem

- Kitartó figyelem

 

Az automatikus figyelem gyakorlás révén alakul ki, segítségével lehetőség nyílik a figyelem megosztására és egyidejűleg más párhuzamosan folyó tevékenység nyomon követésére. A kitartó figyelem hosszú ideig tartó mentális erőfeszítést igényel. A kitartó figyelmet befolyásolják motivációink, elvárásaink, érdeklődésünk, előzetes ismereteink és tapasztalataink egyaránt.

A probléma ott keletkezik, hogy a figyelem folyamatos és pontos fenntartása nem várható el 100%-ban egy biztonsági megfigyelést végző embertől a rá kiszabott munkaideje alatt. Ezért a videomegfigyelő rendszerek rögzítési funkcióját kellett kihasználni, de manapság ezek az alapfunkciók már elavultak. Az események rögzítése nem minden esetben elegendő az eseményt elkövető(k) kézre kerítésére, vagy az esemény pontos körülményeinek az elemzésére.

A megoldás

A jelenlegi technológia fejlettsége lehetővé teszi olyan komplex video megfigyelő rendszerek alkalmazását, amelyek képesek valós időben, vagy akár rögzített video állományon keresztül, előre meghatározott eseményszűrőkkel elemezni/kiértékelni/megjeleníteni a kívánt eseményt.

A módszer működéséhez elengedhetetlen, hogy az elemző rendszerben a kamera által látott tér egy virtuális térben legyen elhelyezve. Így az eseményszűrő beállításokat a kamera által figyelt térben lehet alkalmazni, melyben a tárgyaknak van szélessége, hosszúsága és mélysége. Amennyiben ez a beállítás pontosan kivitelezett, a különféle video elemző rendszerek már tudnak a beállított térben dolgozni.

DigiSec videókép alapú és eseményfeldolgozó elemző rendszer

A MONTANA Tudásmenedzsment Kft. saját fejlesztésű DigiSec elnevezésű rendszere az egyszerű és összetett események valós időben történő észlelését, ezen információk folyamatos elemzését támogatja.

Jelenleg egy fejlődés alatt álló rendszerről beszélünk, melynek egy kiépített verziója tesztelés alatt áll az Őrmester Vagyonvédelmi Nyrt. budapesti székházában. A DigiSec rendszer előnye, hogy mind IP, mind analóg kamerák alkalmazásában is kiépíthető. Tehát egy általános megfigyelő rendszert is elláthatunk az intelligens megfigyelőrendszerek ismérveivel.

 

A DigiSec megoldás azt a hiányzó szemléletmódot pótolja, amely az egyes elemi események és objektum tulajdonságok komplex, integrált elemzését biztosítja. Az integrált elemzésekből adódó adathalmaz megfelelő kiértékelése során keletkező új információk feldolgozását követően bonyolult eseményeket is felismerhetünk. Ezáltal hatékonyabb, nagyobb biztonságú kockázat előrejelző rendszerek építhetők. A rendszer képes több kamera képből együttesen eseményeket megfigyelni, és a helyismerettől függő tartalommal ellátni az így képzett eredményt. A kapott eredményeket értelmezi és megfelelő riasztásokat indít.

Kiválóan alkalmas bankok, repterek, bevásárlóközpontok, benzinkutak, gyógyszertárak, illetve bármilyen és bármekkora terek megfigyelésére.

A DigiSec elemző rendszere a következő szolgáltatásokat garantálja:

 

• Valós idejű eseménydetektálást és jelzést egyetlen monitorképen.

• Esemény és objektummozgás szerinti keresést.

• Objektumok mozgásának követését az alaprajzon.

• Statisztikák készítését.

• Riasztásokhoz társított utasítások, üzenetek megjelenítését, intézkedések naplózását.

• Eseményközpontú videó tárolást.

• Meglévő analóg kamerák átalakítását intelligens IP kamerává.

 

A DigiSec rendszere továbbá lehetővé teszi:

 

• A területekre osztott mozgásfigyelést (több kameraképből is)

• Emberek, járművek osztályozását méret és sebesség szerint.

• Vonal átlépést, területre lépést, ember- és járműszámlálást.

• Terület elhagyást, területre lépést,

• Területen belül megjelenő vagy eltűnő ember/autó detektálását.

• Kamera szabotázs védelmet (fénykép a kamera előtt, nincs video jel, stb.)

• Előírással ellentétes haladás, közlekedés detektálását.

• Tárgy eltűnés, tárgyelhelyezés detektálását.

• Csoportosulások kiszűrését.

• Kerítésfigyelést.

Példaképek:

Virtuális kerítés

 

komment

0001. december 05. 01:00 - ŐrmesterNyrt

2013-ban a Nemzetközi Birkózó Szövetség döntése értelmében Budapest ad otthont a birkózó világbajnokságnak. Szeptember 16. és 22. között a Papp László Sportarénában 124 ország küldi magyar szőnyegre az 1000-nél is több birkózót. Hét-hét súlycsoportban küzd az érmekért a két férfi és az egy női fogásnem, összesen tehát 21 kategória 84 érme talál gazdára. Büszkék vagyunk rá, hogy  az elmúlt évek birkózó versenyeinek védelméről sikeresen gondoskodtunk, s így ezt a nívós rendezvényt is mi biztosíthatjuk.

komment

Belső továbbképzés

0001. december 05. 01:00 - ŐrmesterNyrt

Május 21-én újfajta képzésen vettek részt cégünk dolgozói.

Kicsi, de lelkes csapatunknak elsőként Fehér László tartott bemutatót a social media, azon belül elsősorban a Facebook kezeléséről, annak céges hasznáról és használhatóságáról.
Megtudtuk többek közt – bár ezt eddig is észrevehette, akinek van szeme az újdonságokra –, hogy Társaságunk nagy hangsúlyt fektet közösségi oldalának folyamatos fejlesztésére, egyre jobban felzárkózunk külcsínben és tartalomban is a legnagyobbakhoz.


Kollégáink dolgoznak az üzenőfalunk „rendbe tevésén” - azaz, hogy arra használjuk, amire való: a céggel kapcsolatos bejegyzésekre, posztokra.
Ma még az emberek nincsenek tisztában a közösségi oldalak kialakulóban lévő protokolljával: sok álláskereső tévesen az üzenőfalon jelentkezik – erre a továbbiakban itt nem lesz lehetőségük.

Az Őrmester Vagyonvédelem oldalába betagozódnak a leányvállalatok oldalai, és minden országban – városban a saját nyelvükön látják majd az információkat – elsősorban azokat, amelyek az adott régióra vonatkoznak.

Második előadónk Juhász Zsolt a Synaptel-rendszert mutatta be.
Látványos, érdekes előadása is a fejlődés szükségességéről és lehetőségeiről szólt.

Kincs István elnök úr a blogjában többször írt arról, hogy aki nem képes az egyre modernebb technikai eszközök használatát elsajátítani, az lemarad. Ez céges szempontból még inkább igaz.
Kis idő múlva csak emlék lesz a kézzel írt „papíralapú” jelentés, eseménynapló,teljesítésigazolás stb.


A Synaptel rendszer egy olyan számítógépes böngészővel és Android alapú eszközök segítségével használható program, melynek segítségével figyelemmel követhető a kiosztott feladatok teljesítésének minden aspektusa a nyugtázástól a végrehajtáson át a jelentésig, illetve ellenőrzéséig.
A vezetőség sőt, akár a megbízók számára gyors, pontos ellenőrzési- és ha szükséges, beavatkozási lehetőséget nyújt.
A rendszer folyamatosan frissíti az adatokat, szinkronizál, így a feladat kiadója és a végrehajtója között állandó percrekész kapcsolat van.

Ha például egy területvezető kiszignál egy feladatot, azonnal visszajelzést kap, az egész munkavégzés alatt folyamatosan képben van, látja, hogy a végrehajtás éppen hol tart.
De az okos eszközökkel azonnal továbbítható geopozicionált, vízjeles fotó, vagy akár hangjegyzet is.
Kollégáinknak nem kell magyarázni, hogy ebben a szakmában ez milyen mértékben segítheti a minőségi szolgáltatás nyújtását.

Mivel tablet, illetve okos telefon szükséges a használathoz, egyelőre néhány helyen folyik a tesztelés, és a kollégák megismertetése, felkészítése – mi a képzésen a gyakorlatban kipróbálhattuk – nagyon látványos és meggyőző volt-többek között Repelik Józsi a tanu rá...
Célunk, hogy mielőbb az összes szolgálati helyen lecseréljük az "aktatologatást" erre a sokat tudó rendszerre.

Harmadik előadónk, Georg Spöttle az elsősegélynyújtásról tartott elméleti-gyakorlati bemutatót.
Ennek fontosságát sem kell ecsetelnem: nyilvánvaló, hogy mivel a kollégák gyakran rendezvényeken, eseményeken sok ember között teljesítik szolgálatukat, az elsősegélynyújtás elsajátítása számukra szó szerint életmentő lehet.
Megtudtuk, mi a különbség a kapilláris- vénás- aortás vérzések között, melyiket miképp kell ellátni.

Szó esett – sőt, láthattuk is - a torkon akadt falat esetén alkalmazandó Heimlich-féle műfogás helyes alkalmazásától kezdve az elzárt légutak ellenőrzésén és megtisztításán át az újraélesztésig a különböző tennivalókról, és azok helyes sorrendjéről sérülés, sokk, -és különböző betegségek esetén.
Juhász Zsolt kollégánk „önként és dalolva” vállalta a sérült szerepét, de azért megkönnyebbült, hogy a lélegeztetést, és a szívmasszázst csak jelzésszerűen kellett átélnie.
A délelőtt végén a képzést egy közösen elfogyasztott, finom ebéddel koronáztuk meg a Szőnyi Étteremben.

Akik most szolgálat, egyéb elfoglaltság miatt lemaradtak erről az érdekes szakmai napról, ne keseredjenek el, lesz folytatás... és az információkat – ígérjük – tovább adjuk az érdeklődőknek!

Pilipecz Mária

komment

0001. december 05. 01:00 - ŐrmesterNyrt

Az Őrmester Vagyonvédelmi Nyrt. budapesti székhelyére

 

 

Bérszámfejtő, TB ügyintéző munkatársat keres

 

Feladata:

 

általános TB-, munkaügyi, bérügyi feladatok ellátása, nyilvántartások vezetése,

kapcsolattartás és képviselet a hivatalok felé, valamint a nyugdíj- és egészségbiztosítási pénztárakkal,

egyéb személyügyi feladatok ellátása,

vonatkozó ügyviteli NEXON szoftver kezelése, bizonylatok, dokumentumok rendszerezése,

bevallások, statisztikák elkészítése,

banki könyvelés feladatainak ellátása,

pénzügyi- számlázási feladatok elvégzése.

 

Elvárások:

 

szakirányú végzettséggel rendelkezik (TB ügyintéző végzettség)

számítógépes ismeretei felhasználói szintűek (MS Excel, Word)

dinamikus, precíz, csapatmunkát kedvelő személyiség,

jó kommunikációs készséggel rendelkezik,

megbízható, rugalmas.

 

Amit ajánlunk:

 

kellemes munkakörnyezet,

versenyképes jövedelem,

hosszú távú együttműködés.

 

A munkavégzés helye: Budapest, XIV. kerület.

Fényképes önéletrajzokat az alábbi e-mail címre várjuk:

 

karrier@ormester.hu

komment
süti beállítások módosítása