Őrmester Blog

Intelligens vagyonvédelem igényeseknek

Okostelefon alkalmazások

2013. május 15. 17:44 - ŐrmesterNyrt

Okostelefon alkalmazások:

Az Őrmester Nyrt. lehetőséget biztosít ügyfelei számára az okostelefonon futó alkalmazásokra, hogy ezáltal az ügyfelek  biztonságérzetét fokozza, valamint egy magasabb színvonalú szolgáltatást biztosítson. Az alkalmazások segítségével távolról kísérhetjük nyomon az ingatlanunk védelmét biztosító behatolás védelmi rendszernek a működését, állapotát, a távfelügyeleti szolgáltatónkhoz beérkezett jelzéseket, illetve ha rendelkezünk kamera rendszerrel, akkor láthatjuk az élő képeket is.

 

- Távfelügyeleti alkalmazás okostelefonra:

A program képes a távfelügyeleti rendszer szerveréhez kapcsolódva az egyes objektumok jelzéseinek megjelenítésére, így a felhasználok az interneten keresztül nyomon követhetik az általunk távfelügyelt rendszerek (riasztó, tűzjelző, személy és gépjármű, stb.) eseményeit, működéseit. Riasztáskor, rendkívüli esemény bekövetkeztével a program azonnal értesíti az ügyfelet, illetve lehetőséget ad eseménylista lekérdezésére és képes grafikus megjelenítésre. A jelzések tartalmazzák az objektum azonosítóját, nevét, a jelzés beérkezésének időpontját és a jelzés szövegét. A térkép funkció és a beépített eseményszűrő segítségével lekérdezhető az aktuális tartózkodási hely, a megtett út nyomvonala.

 

Fő funkciói:

  • Riasztási események megjelenítése azonnal hanggal és színnel elkülönítve
  • Aktuális utolsó események megjelenítése
  • Új és korábbi események lekérdezése
  • Több készülék egyidejű felügyelete
  • GPS vevővel ellátott készülék esetében, térképes megjelenítése
  • Plusz információk grafikus megjelenítése (akkutöltöttség, térerő, hőmérséklet, stb)

 

A szoftver alkalmazása kézzel fogható eredményeket garantál a felhasználók számára, mivel valós idejű, naprakész információkat szolgáltat a távfelügyelt objektumok eseményeiről.

- Riasztó rendszer távoli elérése okostelefonnal:

A riasztó rendszerek egyes típusaihoz lehetőség van egy úgynevezett IP modul csatlakoztatására, melynek segítségével központunkat interneten keresztül bárhonnan, bármikor elérhetjük, vezérelhetjük. A riasztórendszer felügyeleti alkalmazás mind Apple és Android készülékeken elérhető, valamint az alkalmazás Tablet PC-re is optimalizálva van. Az alkalmazás segítségével okostelefonunkat távoli kezelőként is használhatjuk, melynek segítségével riasztó rendszerünket élesíthetjük, hatástalaníthatjuk, vezérelhetünk kimeneteket, valamint értesítést kapunk a rendszer aktuális állapotáról.

 

A software jellemzői:

- A teljes rendszer állapota megtekinthető (zónák, partíciók)

- Riasztási memória megjelenítése

- Rendszerhibák megjelenítése

- Modul hiba esetén megjeleníti a hibás modul címkéjét

- Élesítés, hatástalanítás távolról

- Zóna kiiktatás

- Megjeleníti a riasztás típusát (csendes, hangos), riasztás esetén vibrál vagy hangot ad

- PGM-ek vezérlése, címkék testreszabása

- Működik Wi-Fi-n vagy 3G-n

- Háttérben futhat, míg a készülékkel más funkciót végzünk

 

Továbbá az Internet modul lehetőséget biztosít böngésző programon keresztül is a távoli vezérlésre, valamint képes e-mail értesítés küldésére 16 különböző címre.

További előnye a modulnak, hogy a riasztó rendszer távolról a megfelelő programozói software-el programozható, ezáltal a rendszer üzemeltetője a felhasználó igényének megfelelően bármikor átprogramozhatja a rendszert kiszállás nélkül, illetve hiba esetén is távolról lehet tájékozódni a rendszerhibákról.

 

- Kameraképek távoli elérése, okos telefon applikáció:

A technikai fejlődés, és az internetes lefedettség folyamatos terjedése felgyorsította a video megfigyelő rendszerekbe távolról történő betekintést, sőt, a felvételek távolról történő visszanézésére is jól használható lehetőséget biztosít.

Elsőként a PC alapú video rögzítők rendelkeztek a távoli elérés lehetőségével, majd a digitális rögzítő berendezések is képessé váltak erre.

A távoli hozzáférés egyik alappillére, hogy tudjuk, milyen címen érhetjük el a digitális rögzítőnket. Rendelkezünk fix IP címmel. Ha nem rendelkezünk fix IP címmel, a ma már fizetős, de viszonylag kis költséggel megúszható megoldás a DynDns regisztráció.

Az Internet, WIFI és 3 G segítségével lehetőség nyílott arra, hogy a kamera képeinket bárhonnal, bármikor elérjük, akár vezéreljük az okos telefonon futó alkalmazás segítségével.

 

Konka Péter

Közzétéve: 2013.05.15.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ormester.blog.hu/api/trackback/id/tr547898874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása