Őrmester Blog

Intelligens vagyonvédelem igényeseknek

Azok vagyunk, ahogyan cselekszünk…, avagy miért és hogyan született az I.D.S.S.?

2014. január 24. 14:16 - ŐrmesterNyrt

Az I.D.S.S, vagyis az Intelligent Digital Security System a tavalyi év egyik látványos  új fejlesztési projektje  volt cégünk életében.  Az idei év feladata a rendszer finomítása, tökéletesítése és további hasznosítása.  Nem titkolt szándékunk, hogy ezzel a szoftverrel – és sok más új innovatív megoldással - hozzájáruljunk a vagyonvédelmi szakma korszakváltásához.

De az I.D.S.S. ennél sokkal több…számunkra mindenképpen, és most már nyugodtan mondhatom, megrendelőink, ügyfeleink, valamint a fejlődés iránt elkötelezett kollégák számára is. Ez a négy betű nekünk kimondva, vagy kimondatlanul lényegesen több tartalmat takar… I, mint Inspiráció, D, mint Dinamizmus, S, mint Sebesség és S, mint Siker.

De lássuk, hogyan is kezdődött ez a történet, hol tartunk, és mit tartogat számunkra a jövő?

 

2013 év elején az Őrmester Nyrt. tulajdonosi köre olyan elvárást fogalmazott meg a frissen kinevezett menedzsment számára, ami azt tartalmazta, hogy cégünk reformálja meg a vagyonvédelem évek óta egysíkú rendszerét.  Tegye gyorsabbá, modernebbé az információkhoz való hozzáférést a megrendelő számára, biztosítsa azok mielőbbi átadását, megosztását munkatársaink részére, alkalmazza a kor modern technikai eszközeit, és mindezt intelligens és könnyen kezelhető formában oldja meg.

Napok teltek el, mire lelkes csapatunkban megfogalmazódott, hogy olyan fejlesztést szeretnénk megvalósítani, ami egyben újdonság a vagyonvédelem piacán, de szorosan kapcsolódik az élőerős védelemhez, támogatja azt, növeli annak sikerességét. Az elszántság, a lelkesedés némi szerencsével párosulva  hamarosan olyan lehetőségeket villantott meg, melyek következtében sikerült megterveznünk azt az utat, amelyen azóta is haladunk.

Egymásra találtunk a Synaptel Kft. csapatával, közösen felismertük az egymásban rejlő lehetőségeket és ettől kezdve egy csapásra felgyorsultak az események. Megéreztük a lehetőséget, folyamatosan inspiráljuk egymást, - mindezt dinamikusan és a manapság elvárható pörgéssel. A tavasz folyamán kifejlesztettük azt a digitális dokumentációs rendszert, amit a meleg nyári hónapokban rendkívül sokat teszteltünk, javítottunk, korrigáltunk és augusztus végére elkezdtük „élesítését”. Hálásak vagyunk azon ügyfeleinknek, akik rendkívül fogékonyan és alkotó módon segítették munkánkat.

De mit is tud ez az alkalmazás? Sokan olvastak már róla, egyesek megnézték reklámfilmünket, vagy prezi bemutatónkat, míg mások naponta alkalmazzák akár szakmabeliként, akár megrendelőként.

Azonban vannak még olyanok is, akiknek még nem sokat jelent, így hát íme nekik egy kis ízelítő:

„Az I.D.S.S. egy olyan digitális dokumentációs és jelentési rendszert alkalmazó szoftver, melynek segítségével az objektumban szolgálatot teljesítő vagyonőr valamennyi tevékenységének rögzítését elektronikus formában hajtja végre és annak befejeztével jelentését azonnal megküldi az érintett megbízói és megbízotti vezetőknek. A rendszer egy webes felülethez kapcsolódik, a vagyonőr részére cégünk egy androidos, vagy IOS szoftver alatt futó, nagyméretű, általában 10”-os mobilkészüléket, vagy egy nagyobb, legalább 4”-os smart telefont biztosít. A készülékeken multimédiás mobil csomag kerül aktiválásra.

A webes felületre elektronikus formátumban feltöltésre kerül a megrendelőnél használt valamennyi dokumentum. A felületre különböző jogosultsági szintű felhasználók léphetnek be. (betekintő, felhasználó, teljes jogosultság).

A dokumentálás a papír alapúhoz hasonlóan történik a smart készüléken, minden egyes lépés ezen folyik, így pl. az aláírás is, amit a vagyonőr, vagy az ügyfél az ujjával, vagy elektronikus tollal tud megtenni. A dokumentáció, szinkronizálás útján, azonnal megjelenik a webes felületen, illetve egy belső generálás útján, az előre megadott e-mail címekre is postázásra kerül. A dokumentációkhoz hangfájl, időbélyeggel ellátott fénykép, valamint bármilyen más formátumú egyéb fájl csatolható. A dokumentumokhoz automatikusan GPS koordináták is társulnak.

A webes felületen különböző időtartamú riportok (napi, heti, havi) kérhetőek le, a megbízó, illetve az Őrmester Nyrt. menedzsere részéről innen osztható ki különböző feladat az adott készülékre, ami azonnal megjelenik, a vagyonőr visszaigazolhatja, illetve ellenőrzések és megállapítások is rögzíthetőek. A felületen egyszerre láthatóak a megnyitott, a folyamatban lévő és a lezárt dokumentációk, különböző színnel is megjelölve.

A rendszer előnye - azon kívül, hogy rendkívül elegáns és látványos -, hogy az információkat korlátlan mennyiségben, azonnal, írott-, hang- és képformátumban képes rögzíteni és megosztani valamennyi, erre feljogosított érintettel. Távolról is ellenőrizhető a szolgálat tevékenysége és valamennyi olyan cselekmény, amit az adott készülékkel, az adott objektumban végeztek. (dokumentálás, járőrözés, fénykép készítés, hangos jegyzőkönyv, hangalapú kommunikáció)”

Nos, ősz elejére elértük, hogy kifejlesztettük, teszteltük és bevezettük. Élveztük a sikert, de hátra volt még a legnagyobb feladat…felmérni a piaci fogadtatást, fenntartani ezt a dinamizmust, reálisan értékelni az elért eredményeket és kitűzni a további célokat.

Bátran jelenthetem itt sem csalódtunk! Hamar kiderült, hogy amit alkottunk, több, mint vagyonvédelem! Megrendelőink az élőerős védelem mellett az üzemeltetés, a sales és termelés területén is alkalmazni szerették volna. Számos jobbító és segítő javaslatot, észrevételt tettek, hiszen a „gyerekbetegségek” náluk jelentkeztek először, egyedi speciális igények is megfogalmazódtak. Mi pedig szorgos hangyaként igyekeztünk ennek eleget tenni. Nap, mint nap újabb ötletekkel álltak elő munkatársaink is. Folyamatos inspiráció mellett, kellő dinamizmussal, nagyobb sebességre kapcsolva dolgoztunk, hogy megfeleljünk az elvárásoknak. Közben élveztük az apró, mások számára láthatatlan sikert.

Ma ott tartunk, hogy számos hasznos funkcióval láttuk el az alkalmazást, hogy csak a legfontososabbakat említsem: kifejlesztésre került az IOS-os változat, készül a járőrözési funkció, összekapcsolhatóak az adatok a különböző vállalatirányítási rendszerekkel, és ami a legfontosabb: egyre több és több ügyfelünk használja, vagy éppen teszteli.

Az idei évre is rengeteg tervünk, elképzelésünk van a fejlesztés irányaira vonatkozóan, de hogy melyek ezek? Nos, ez maradjon a mi titkunk, legyen az idei év feladata és meglepetése! Egyet ígérhetünk: amit elkezdtünk, azt tovább visszük, megmarad az inspiráció, a dinamizmus és a sebesség…ez pedig hozni fogja a sikert.

Amiből a sok munka mellett kevés volt a tavalyi évben az a köszönet és ezt itt, ezen a felületen szeretném megtenni: köszönjük partnerünknek, a Synaptel Kft. minden munkatársának, kollégáinknak és ügyfeleinknek a kitartó és odaadó munkát, támogatást, mert ez csapatmunka volt és bízunk benne, hogy ez így lesz a jövőben is.

Mert, ahogy az elején írtam: „Azok vagyunk, ahogyan cselekszünk…”

 

Közzétéve: 2014.01.24.

 

 

komment
Címkék: Innováció IDSS

A bejegyzés trackback címe:

https://ormester.blog.hu/api/trackback/id/tr217898918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása