Őrmester Blog

Intelligens vagyonvédelem igényeseknek

GPRS alapú kommunikáció teszt

2012. december 12. 22:26 - ŐrmesterNyrt

kp300Mobil rendszerekben adatátviteli szolgáltatásokra jelenleg az egyik egyre szélesebb körben alkalmazott technika a GPRS (General Packet Radio Service- Csomagkapcsolt rádióadat átviteli hordozó szolgáltatás) Népszerűsége egyrészt a kétirányú nyugtázott adatátvitelnek köszönhető, mely fokozottabb biztonságot garantál, mint az eddigi adatátviteli rendszerek, másrészt pedig a mobilszolgáltatók vezeték nélküli hálózatán keresztül szinte bárhonnan - minimális üzemeltetési költségek mellett - azonnal elérhető. A GPRS technológia alkalmazása lehetővé teszi a jelzések számának megtöbbszörözését és a biztonságos adatátvitel garantálását azonos üzemeltetési költségek mellett.

A készülék riasztás vagy egyéb esemény bekövetkezésekor a vagyonvédelmi központ által kezdeményezett telefonhívást fogadja, a Contact ID adatokat feldolgozza, majd IP alapú csomagként GSM hálózaton keresztül továbbítja a szolgáltatás-felügyeleti szerverek felé. Az üzenetek fogadásáról a készülék nyugtát kap. Ezzel a duplex kommunikációval a legbiztonságosabb átjelzés valósítható meg.

Előnyei:

- Egyszerű és gyors telepítés - Valós idejű nyugtázott adatátvitel - Kétirányú kapcsolat az átjelző és a diszpécserközpont között - Biztonságos és stabil üzemeltetés - Paraméterehetőség interneten keresztül - Kevésbé szabotálható

Közzétéve: 2012-12-12

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ormester.blog.hu/api/trackback/id/tr387898842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.